Forumumuza Gelen yeni mesajları daha aktif olarak izlememize yarayan bir sistemden bahsetmek istiyorum.
Bu sistemi zaten kullanan arkadaşlarımız vardır mutlaka. Ben biraz anlatmaya çalışayım.
Bu sistemde foruma yazılan mesajlar belirli periyotlarda outlook 2007 tarafından kontrol edilerek alınmakta. Böylece acaba forumda yeni mesaj var mı? Gene takip edemedim. derdi ortadan kalkmış olmakta

Yeni gelen mesajda konunun diğer mesajlarını da görebilmek için bir link te bulunmakta. eğer ilgileniliyor ise bu linke tıklayarak konunun tamamını forum sayfasında görmek mümkün olmakta.
Açıkçası ben bu şekilde bir çok forumu daha etkin olarak takip edebilme imkanı buluyorum. Sizlere de tavsiye ederim.
Bu yöntemi kullanmak için öncelikle Forumumuzun RSS linkini Outlook 2007 ye tanıtmamız lazım

Bu işlemde kullandığımız link
http://www.egedonek.com/forum/index.php?action=.xml;sa=recent;limit=50;type=rssTanımlama için menüdeki "Tools" Altındaki "Account Settings" adımını seçiyoruz.

Gelen ekranda "RSS Feeds" sekmesini tıklayıp "New" butonuna basıyoruz.

Gelen alana yukarıdaki linki yazdıktan (kopyalayabilirsiniz de:) Ctrl+C Ctrl+V ) "Add" butonuna basıyoruz.

Bu aşamada çıkan ekranda "OK" butona basarak işlemi tamamlayabileceğimiz gibi. Birden fazla RSS tanımlarında gelen mesajların bir birine karışmaması için "Change Folder" butonu ile yön verebiliriz.

Bu tanımlamadan sonra "Close" butonu ile outlook'a geri dönebiliriz.
Artık Outlook'ta "Send/Recieve" yaptığımızda normal maillerimizin yanında foruma gelen yeni mesajları da görmek mümkün olabilecek.