Ege Dönek Güvercini ve Dönücü Irklar Derneği Forumu Ege Dönek Güvercini ve Dönücü Irklar Derneği Forumu

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 04, 2010, 10:48:55 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Forumdaki mesajları Outlook'tan veya Haber izleme Programlarından (RSS) takip  (Okunma Sayısı 411 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Administrator

Yer: istanbul-Çavuşbaşı
Beslediğiniz ırklar: Saya, Dönek

« : Ekim 12, 2009, 10:56:11 ÖÖ »

Forumumuza Gelen yeni mesajları daha aktif olarak izlememize yarayan bir sistemden bahsetmek istiyorum.
Bu sistemi zaten kullanan arkadaşlarımız vardır mutlaka. Ben biraz anlatmaya çalışayım.
Bu sistemde foruma yazılan mesajlar belirli periyotlarda outlook 2007 tarafından kontrol edilerek alınmakta. Böylece acaba forumda yeni mesaj var mı? Gene takip edemedim. derdi ortadan kalkmış olmakta Gülümseme
Yeni gelen mesajda konunun diğer mesajlarını da görebilmek için bir link te bulunmakta. eğer ilgileniliyor ise bu linke tıklayarak konunun tamamını forum sayfasında görmek mümkün olmakta.

Açıkçası ben bu şekilde bir çok forumu daha etkin olarak takip edebilme imkanı buluyorum. Sizlere de tavsiye ederim.

Bu yöntemi kullanmak için öncelikle Forumumuzun RSS linkini Outlook 2007 ye tanıtmamız lazım Gülümseme
Bu işlemde kullandığımız link http://www.egedonek.com/forum/index.php?action=.xml;sa=recent;limit=50;type=rss

Tanımlama için menüdeki "Tools" Altındaki "Account Settings" adımını seçiyoruz.

Gelen ekranda "RSS Feeds" sekmesini tıklayıp "New" butonuna basıyoruz.

Gelen alana yukarıdaki linki yazdıktan (kopyalayabilirsiniz de:) Ctrl+C Ctrl+V ) "Add" butonuna basıyoruz.

Bu aşamada çıkan ekranda "OK" butona basarak işlemi tamamlayabileceğimiz gibi. Birden fazla RSS tanımlarında gelen mesajların bir birine karışmaması için "Change Folder" butonu ile yön verebiliriz.

Bu tanımlamadan sonra "Close" butonu ile outlook'a geri dönebiliriz.
Artık Outlook'ta "Send/Recieve" yaptığımızda normal maillerimizin yanında foruma gelen yeni mesajları da görmek mümkün olabilecek.
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2009, 10:58:52 ÖÖ Gönderen: Administrator » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Made in Turkey MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Ege Dönük Güvercini ve Dönücü Irklar Derneği Resmi Forumudur.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM