Hakki Var
Yönetim üyesi

Yer: Almanya
Beslediğiniz ırklar: Dönek ve Saya
|
 |
« : Kasım 12, 2009, 05:15:33 ÖS » |
|
Tavsiye ederim! Uygulayin
Kis aylarinda buralari soguk oldugu ve kuslar ucurulmadigi icin ben her yil su sekilde bir kür yaparim ve tavsiyede ederim,
3 gün kuslarimi komple ac birakir yem vermem! Sadece vitamin! Bu üc gün icerisinde nelere dikkat ederim veya beklentim vardir : Bu da nedir? Burada amacim kuslari ac birakmak tabiki degil, bagirasaklarini yani bagirsak duvarlarindaki bakterileri temizlemektir
E-Colli de kusun pisliginin yesilimsi oldugunu biliriz ikinci güne kadar kus yem yesil pisler (aradigim özelliklerden biridir DIKKAT! Her kus yesil pislemez, icerisinde o mikrobu tasiyan kuslar baska bir deyisle icerisinde mikrobu tasiyan kus pisler yesil) bu kuslari takip eder ayiririm bulabildiklerimi. Iste yesilpislemeleri beklentim bu kuslari bulabilmek adinadir. 2. ve en önemli beklentim kuslarin bir cogunun simsiyah zivt seklinde pislemeleridir. Bu bir zivt seklinde olup comakla baktiginizda uzar gider. Bu seviyeye geldiginde kuslara yem verim bu genelde 3. güne tekamül eder. Bunu ikikez yaparim kisin. Örnegin gecen hafta en son cuma günü yem verdim ta pazartesi günü ögleye kadar hic yem vermedim. Pzts. Sali crsb gayet normal yemledim simdi cuma veya cmrtsi ye kadar yem vermeyi yine düsünmüyorum. Sularinda Gerwit W vitanimi bulunmakta.
Bu kur esnasinda yesil pisliyen ve jhastalik tasiyan kuslar dökülecegini söylemistim. Bunlar bu 3 gün icerisinde kendilerini gösterirler. Bunlari ayri bir kümese koyarak Furazolidon icerikli bir madde bu madde E-Colliyede iyi gelmektedir, vererek bagirsak sistemini düzeltmeye calisirim. Bu kürü 5 ila 7 gün arasinda yaparim.
Bu kürleri yaptiktan sonra kümeslerin icini yakar ve kireclerim. Diskiyla atilan Mikroplar üremesin yine bulasmamasi icin yakar ve kireclerim.
Dedigim gibi amac burada ac birakmak degil!
|
|
|
|
|
|
Insan sahip olduklarini kücümser, sahip olmadiklarini önemser! Dostluk para gibidir, kazanilmasi kolay, korunmasi zordur!
|
|
|
İBRAHİM DÖNERTAŞ
Gerçek Üye
Yer: TİRE/ İZMİR
Lakap: KOMUTAN
Beslediğiniz ırklar: DÖNEK...!
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2009, 08:46:12 ÖS » |
|
Tavsiye ederim! Uygulayin
Kis aylarinda buralari soguk oldugu ve kuslar ucurulmadigi icin ben her yil su sekilde bir kür yaparim ve tavsiyede ederim,
3 gün kuslarimi komple ac birakir yem vermem! Sadece vitamin! Bu üc gün icerisinde nelere dikkat ederim veya beklentim vardir : Bu da nedir? Burada amacim kuslari ac birakmak tabiki degil, bagirasaklarini yani bagirsak duvarlarindaki bakterileri temizlemektir
E-Colli de kusun pisliginin yesilimsi oldugunu biliriz ikinci güne kadar kus yem yesil pisler (aradigim özelliklerden biridir DIKKAT! Her kus yesil pislemez, icerisinde o mikrobu tasiyan kuslar baska bir deyisle icerisinde mikrobu tasiyan kus pisler yesil) bu kuslari takip eder ayiririm bulabildiklerimi. Iste yesilpislemeleri beklentim bu kuslari bulabilmek adinadir. 2. ve en önemli beklentim kuslarin bir cogunun simsiyah zivt seklinde pislemeleridir. Bu bir zivt seklinde olup comakla baktiginizda uzar gider. Bu seviyeye geldiginde kuslara yem verim bu genelde 3. güne tekamül eder. Bunu ikikez yaparim kisin. Örnegin gecen hafta en son cuma günü yem verdim ta pazartesi günü ögleye kadar hic yem vermedim. Pzts. Sali crsb gayet normal yemledim simdi cuma veya cmrtsi ye kadar yem vermeyi yine düsünmüyorum. Sularinda Gerwit W vitanimi bulunmakta.
Bu kur esnasinda yesil pisliyen ve jhastalik tasiyan kuslar dökülecegini söylemistim. Bunlar bu 3 gün icerisinde kendilerini gösterirler. Bunlari ayri bir kümese koyarak Furazolidon icerikli bir madde bu madde E-Colliyede iyi gelmektedir, vererek bagirsak sistemini düzeltmeye calisirim. Bu kürü 5 ila 7 gün arasinda yaparim.
Bu kürleri yaptiktan sonra kümeslerin icini yakar ve kireclerim. Diskiyla atilan Mikroplar üremesin yine bulasmamasi icin yakar ve kireclerim.
Dedigim gibi amac burada ac birakmak degil!
S.A. değerli dönücü ırk severler uzun bir zamandır aranıza katılamadım değerli katılımlarınızı takip ettim ve ediyorum. HAKKI BEY in değerli yorumlarını okudum çok güzel tavsilerini ve profosyonelce değerlendirmeleri hastalıkları takibi dikkatimi çekti hepimiz bilinçli olmalııyız. Kuşlarımızın sağlıklı olmaları bizimde huzurumuzun ve en değerli hobimizin kötü sonuçlarla sonuçlanması ve zarar görmesi bizi son derece üzer.Bu sebeble dikkatli olmalıyız. Hakkı beyin kullanmış olduğu vitaminler ve kür çok güzel ilk önce hastalığı tespit yöntemi ve almış olduğu kararlarlar ve emniyet tedbirleri gerçekten mantıklı ve profesyonelce benim ilave edeceğim. bir husus;kümes hijyeninde büyük bir yanlış vardır oda kümese kireç atmak ,klorakla yıkamak'dır. Kreç mikroplumikroplu ölü hayvanları gömerken atılabilir.Onun haricinde kuruyunca uçuşan tozları güvercinlerimizin solunum yolları için çok tehlikeli olacaktır..klorak ise çok güzel bir mikrop öldürücü ve temizleyecidir ancak çok tahriş edicidir.güvercinler kümeste yokken bile uygulansa onlar için kalıcı bir keskinliktedir. bunların yerine uzun süre kalıcı ,tahriş etmeyen hertürlü bakteriyi ,virüsü mantarları yok eden üremelerini engelleyen dezenfektenlar mevcuttur.ismde herzaman verbilirim.ancak tek bir isimle kalmamalıyız. HAKKI BEY, kireç örneğini verirken sizi kasdetmek niyetiyle değil birbirimizi yanlış yapılacak uygulamalardan bertaraf etmek yanlışlığa meydan vermemmek için lafı galmişken belirtmek istedim Düşüncelerimiz yanlış ANLlŞILMASIN....Saygılar..... İ.DÖNERTAŞ EGE DÖNÜCÜ IRKLAR...
|
|
|
|
|
|
Dönekçilik bir rüyadır. Bu rüyanın güzelliği yine rüyanın sahibine aittir!...
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2009, 09:28:30 ÖS » |
|
Kirecleme konusunda Komutanim hakli! Kirec toz halde havada ucustugunda bize ve kuslarimiza zararlidir. Kireclemeyi nasil yaptigima deginmemistim. Yarin kümesleri temizliyecektim kireclemeyi nasil yaptigimi belki video olarak cekrek resimlerle birlikte sizlerle paylasabilirim, belki daha saglikli olur.
Chlor konusunda konutanimin dedigi yine dogru. Ben kimyasallarla ugrastigim icin söyledigine katiliyorum! Temizlik güzel bir sey ama kümes yikamak? bu konuya deginebiliriz belki üzeri kapali. Fazla nemli kümesdeki kuslarda KIL KURDU EKSIK OLMAZ! KÜMES tabaninin ve icinin nemsiz ve kuru olmasina dikkat edilmedir. Islak tabanda gezen kuslarda kurt eksik olmuyacagi gibi bu KOKZIDIOZOYede cevirecektir, bir kac etkenlede daha sonra kurumaya girecek ve farkinada varmaz tetbirde almaz isek ölecektir. Kurdan ve Kokzidozeden de bahsetmisken, FAREDEN de basetmeden gecemiyecegim. Faren giren kümesde kurt ve kokzidioze eksik olmaz!Bunada deginmek istedim.
Yarin kümesleri temizlerken resim ve video cekerek anlatirsak belki anlatim daha saglikli olur. Konutanim sagolasin sayenizde kirec olayini isllh video ve resimlerle aciklama firsati bulacagim!
|
|
|
|
|
|
Insan sahip olduklarini kücümser, sahip olmadiklarini önemser! Dostluk para gibidir, kazanilmasi kolay, korunmasi zordur!
|
|
|
İBRAHİM DÖNERTAŞ
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2009, 09:42:36 ÖS » |
|
ESTAĞFURULLAH SİZ KİREÇLEDE YAPSANIZ OLAYI AŞMIŞSINIZ ÇÜNKÜ BİLİNÇLİ YAPILAN BAKIMDA FAKLILIĞI YAKALAMIŞSINIZ, SİZİN BAHSETTİĞİNİZ KİREÇLEME SÖNMÜŞ HALDEKİ KİRECİN PÜSKÜRTME VEYA FIRÇAYLA SÜRÜLEREK UYGULANAN YÖNTEMİ OLABİLİR Mİ!? KIL KURDU VE KOKSİDİYOZ VE FARELERİN VERECEĞİ MİKROP VE HASTLIKLAR İLE VERDİĞİNİZ ÖRNEKLEME ÇOK GÜZEL EVET EN BÜYÜK DÜŞMANLARIMIZ ŞAHİNLERİ ONLARA YEĞLERİM. TEŞEKKÜRLER....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2009, 08:08:04 ÖS » |
|
Bahsini ettigim koyu yesil diski resimleri!  Yine bir baska resim ve görünüm.  [/URL] [/img]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2009, 08:14:31 ÖS Gönderen: Hakki Var »
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2009, 08:15:53 ÖS » |
|
Bir baska resim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2009, 08:39:07 ÖS » |
|
BIr kac saglikli kis diskisinin görünümü. Bu görünüm kürün bitiminden 2-3 gün icerisinde bu sekilde saglikli bir görünüm alir.  Yine bir baska bölge. Bana göre saglikli kusalarin pisliginin görünmesi gerektigi sekilde görünmektedir.  Bir hayli calistik bugün  Kuslarinizin pisligi bu resimdeki gibi ise, bilinki kusunuz sagliklidir. Saglikli bir kusun diskisi bu sekildedir!  Yine yesillerde oldugu gibi hasta bir kusun pisliginin görünümü  Kireclenmis hali! Kirecleme kümes icleri yakildiktan sonra yapikmistir. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2009, 09:02:25 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BosnakOglu
Gerçek Üye
Yer: Halikarnassos (Bodrum)
Lakap: BosnakOğlu
Beslediğiniz ırklar: Dönek Posta Adana
“Düşmanınla görüşen dostundan kork!”
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2009, 09:21:33 ÖS » |
|
Merhabalar Hakki abi çok güzel paylaşım olmuş resimler ve video harika paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2009, 09:28:38 ÖS » |
|
Sagol, abicim faydasi olacaksa veya en azindan bizlere fikir verecek ise ne mutlu demekki amacina ulasmis, verilen emek deriz Video 2: Burada da kümesler kaziniyor temizleniyor yakmadan önce yakim icin hazirlanmasi bu asamadan sonra yakma gelecek.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2009, 10:41:22 ÖS Gönderen: egedonekadmin »
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2009, 10:01:48 ÖS » |
|
Bunlarda mkümesleri yakarken
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2009, 10:15:59 ÖS » |
|
Video 4 Kirecleme son asamasi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BosnakOglu
Gerçek Üye
Yer: Halikarnassos (Bodrum)
Lakap: BosnakOğlu
Beslediğiniz ırklar: Dönek Posta Adana
“Düşmanınla görüşen dostundan kork!”
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2009, 12:11:15 ÖÖ » |
|
Merhabalar Hakkı Abi Yerdeki Dışkıları Kazıma Ateşle Yakma Kireçleme Herşey Harika Çok Güzel Bir Çalışma Fakat Dikkatimi Çekti Kümeslerimizi Temizlerken Kendi Sağlımız İçin Kullanmamız Gereken ELDİVEN MASKE GÖZLÜK ŞAPKA Vs... Hiç Birini Kullanmadığınızı Görüyorum Yanılmıyorsam Lütfen Kümeslerimizi Temizlerken Kendi Sağlımızıda Düşünelim Emeğinize Sağlık Paylaşım için Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ufuk kadak
Gerçek Üye
Beslediğiniz ırklar: Dönek,Saya
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2009, 12:49:59 ÖÖ » |
|
Hakki abi cok güzel bir paylasim olmus tebrikler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ender
Gerçek Üye
Lakap: ENDER
Beslediğiniz ırklar: DONEK VE DOLAPCI
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2009, 01:11:40 ÖÖ » |
|
Hayirli aksamlar Hakki Abi.
Yapmis oldugun calisma bir harika amma Bosnak beyinde bahsetmis oldugu gibi butar islemlerde yani kumes temizliklerinde muhakkak agiz maskesi takmalisin seninde bildiyingibi kuslarimizin salgiladigi tozlar vede kucuk tuyler insan sagligi icin riziko iceren faktorler.
Hakki Abi hani bir ata sozu vardir GULU SEVEN DIKENINE KATLANIR diye bu ata sozunu yazmak aklima geldi cunku kumesi kazirken biraz ufler puflergibiydin onun icin boyle birsey yazmak aklima geldi.
Diyer bir tavsiye Abi nicin kumeslerin tabanlarina izgara dosemiyorsun boylelikle kuslarin diskilarini temizlemesi daha kolay oluyor ve temizleme esnasinda;da bukadar zorlanmiyorsun ve her uc ayda bir izgaralari kaldirarak cok daha basit bir temizlik yapma sansin oluyor.
Daha baska negibi faydalari oluyor onuda ekleyeyim kuslarin bir birinin diskilarina basmamasini engelemis oluyorsun vede boylelikle rahatsiz olan bir kusumuzun salgilamis oldugu diskisindaki enfeksiyonlara saglikli olan kusumuzda basmamis oluyor vede boylelikle kumesimizde birnevzede olsa sagliklarini korumus oluyoruz.
Bir baska ornek kis sezonlarinda seninde bildiyin gibi kaldigimiz ulkeler baya bir nemli oluyor diyer bir deyimle cok yamurlu geciyor ve butar hava sartlari beslemis oldugumuz irklar icin cok tehlikeli bir donem cunku Donekler basta olmak uzere cok nazik kuslar bunu takip eden Sayalar Dolapcilar nicin bu irklardan ornek verdim. Cunku cok hasas vede narinler Amma bir Posta kusu kolaykolay hasta olmuyor cunku fizik yapisi ve bunyesi cok guclu.
Tabiki bu dediklerim bir dusunce ve ornek gerisi senin arzuna kalmis Benim kumeslerimde var vede cok memnunum tavsiyede ederim.
Lafi biraz cok uzatim galiba kisaca sunu soylemek istiyorum Hersey gonlunce olsun basarilar.
Saygilarimla
Ender Bozdemir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İBRAHİM DÖNERTAŞ
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2009, 10:48:09 ÖS » |
|
merhabalar, Hakkkı bey çok güzel bir paylaşım oldu gerçekten güzel görüntüler videolar güzel bir şekilde ayrıntılı anlatılmış faydalandık önemli olan bilgilendirmektir.Ama en güzel olan hastalıklı kuşların tespiti çok zekice aç bırakarak hastalananları bulmak zahmet bence o olmalı teşekkürler....saygılar.. i.dönertaş
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakki Var
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #16 : Kasım 16, 2009, 09:14:42 ÖÖ » |
|
Arkadaslar Yazdiklarinda arkadaslar hakli. Kusun sagligini bazen kendi sagligimizdan önde tutuyoruz. Belki yapilan her sey güzel olabilir, fakar dedikleri gibi güzel olmuyan sey kendi sagligima dikkat etmeden, iceride calismam. Enderin dedigi gibi bir cok yetistirci bu konularda burada sikinti cekmektedir, tozdan dolayi alerji olmus ve kümeslere girmeyi birakin önünden bile gecse sagligini tehdit etmektedir. Bunlara dikkat edilmeli aslinda. Arkadaslar ne deseniz haklisiniz, bahsetmis oldiugunuz konularada dikkat etmem lazimdi! Komunatim, umarim fikir vermistir. Bende size katiliyorum burada en büyük faktör bana görede hasta olan kuslarin tesbiti ve akabinde KÜR yapimi ve karantena altina alinmasi. BU tesbitlerin sonuclari ne oluyor (bu kürü 3 yildir uyguluyorum ve tesitlerim sunlardir) 3 yildir ki izlenimlerim su sekildegenelde 3. veya 4 günde hasta olan kuslarin tesbiti ve karantenaya ayrilmasi ayri bir bölümde tedavi altina alinan kuslardaki her yil ki izlenimim genelde su oldu; genelde tüye giremiyen kuslar veya girdiysede yarida kalan kuslar! Bazi sagligina kavusan kuslar daha sonra tüy olayini tamamliyacakalr bir yil sonra dengeyi sagliyacaklardir. Su sekilde bir olabilir. Kuslarin pisligini yapana kadar baslarinda mi bekliyorsunuz? denilebilinir. Tabiki hayir  ! Úzun süre bir kac kez bu kürü yaptiginizda kuslarida takip ettiginizde o rahatsiz olan kuslari yerde toparliyabiliyorsunuz, kendileri öyle yada böyle belli edebiliyorlar. Simdi ayni olayi ese atmadan önce bir kez daha uygular, ardindan bir kür yaparak kuslarin icini temizledikten sonra Martin ilk haftasinda eslerim hepimize saglik ve saglikli kümesler dilerim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HALDUN BAŞKÜTÜK
Gerçek Üye
Yer: MALKARA
Beslediğiniz ırklar: DÖNEK
|
 |
« Yanıtla #17 : Kasım 16, 2009, 09:24:28 ÖÖ » |
|
Hakkı abi; paylaşımını tebrik ediyorum. Harika çıkarsız faydalı örnek bir paylaşım. Hemen kümeslere gittim baktım b.klarını inceledim. Bir tane tehlikeli dışkı buldum.Şimdi sahibini arıyorum.Şaka bir yana düşünmen emek sarfetmen, tecrübelerini herkesle paylaşman takdire şayan. Burda geçenlerde başıma bir olay geldi. Kahvehanede kuşçu sohbetinde bir arkadaş dönbaş (sallabaş) olan bir kuşu 10 gün içerisinde tamamen düzelteceğinden iddiayla bahsediyordu. Ne kadar ısrar ettiysek yöntemini söylemedi.Ama bu tür örnekleri görenler umarım değişirler. Camia inşaallah hep iyiye doğru gider. Tekrar teşekkürler. Saygılarımla.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Göksel İçen
Yönetim üyesi

Yer: İzmir
Lakap: Göksel
Beslediğiniz ırklar: Dönek
|
 |
« Yanıtla #18 : Kasım 16, 2009, 10:41:19 ÖÖ » |
|
Hakkı abi, çok güzel bir paylaşım görüntülü olarak yetiştirici arkadaşlarımız ve bizlere hastalıklı ve sağlıklı kuşun dışkısının ayırt edilmesini ve yapılması gereken örnek bir müdahaleyi göstermişsiniz. Çok memnun olduk saygılarımla ii paylaşımlar dilerim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İBRAHİM DÖNERTAŞ
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #19 : Kasım 16, 2009, 08:30:25 ÖS » |
|
Hakkı abi; paylaşımını tebrik ediyorum. Harika çıkarsız faydalı örnek bir paylaşım. Hemen kümeslere gittim baktım b.klarını inceledim. Bir tane tehlikeli dışkı buldum.Şimdi sahibini arıyorum.Şaka bir yana düşünmen emek sarfetmen, tecrübelerini herkesle paylaşman takdire şayan. Burda geçenlerde başıma bir olay geldi. Kahvehanede kuşçu sohbetinde bir arkadaş dönbaş (sallabaş) olan bir kuşu 10 gün içerisinde tamamen düzelteceğinden iddiayla bahsediyordu. Ne kadar ısrar ettiysek yöntemini söylemedi.Ama bu tür örnekleri görenler umarım değişirler. Camia inşaallah hep iyiye doğru gider. Tekrar teşekkürler. Saygılarımla.....
MERHABALAR HALDUN BEY, BEN EĞER YARDIMCI OLABİLİRSEM SÖYLEDİĞİNİZ FORMUL BU ÖRNEK OLABİLİR. Hasta kuşun genel klinik ve parazitojik muayenesi yapılır.E vitamini uygulanarak tedaviden teşhise gidilir.Bu amaçla 8 gün boyunca insilün iğnesiyle (ilk 4 dört gün sabah ve akşamları 3.1 mg.son 4 gün ise sadece sabahları 3.1mg. göğüs adalesi içine vitamin E (Evigen ,amp. yaptırıverin. bu baş dönmesi ne kadar erken yapılırsa dah verim alınır.ama daha ilerlemiş safhalarda cevap vereceğini sanmıyorum. BU SÖYLEDİKLERİME İLK ÖNCE ŞUNU İLAVE ETMEK İSTERİM.HERŞEYİN ŞİFASI ALLAH'TAN BÖYLE BİLİNE ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guldehen
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2009, 01:03:33 ÖS » |
|
Paylaşım için teşekkürler Hakkı bey.  Saygıyla.
|
|
|
|
|
|
 DÜNYANIN EN MASUM GÖZLERİNİ GÖRDÜM KARTANESİ MELEKLERİM VE HUZUR
|
|
|
|