RAUF BENLİOĞLU
Yönetim üyesi

Yer: İZMİR
Beslediğiniz ırklar: SAYA
Torbalı
|
 |
« : Şubat 04, 2010, 07:02:31 ÖS » |
|
 Bu hastalığın en güzel ilacı sitemizdede görev yapan sn. Ornitolok Murat Doğangün' ün tedarik etmiş olduğu SKY-USA etiketinin magic-mix adlı sıvı ilaçtır. Ağızdan bir damla ve şiş olan gözede bir damla 3 gün boyunca günde birer damla yeterli olacaktır...
|
|
|
|
|
|
BAŞKALARINA HÜKMEDEN KUVVETLİDİR, KENDİNE HÜKMEDEN KUDRETLİDİR...
(İtten it, Kurttan kurt çıkar...)
|
|
|
Abdullah Ceyhan
Gerçek Üye
Beslediğiniz ırklar: Dönek-Oynak
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2010, 01:26:26 ÖS » |
|
Merhabalar.
Hastaligin sebebi Kümesin kücük ve temiz olmamasindan kaynaklanir,bir nevi Göz intaplanmasi.Hastaligin bulasma sebebide Güvercinlerin Icme suyu ile olur. Hastaligin tedavisi icin belirli ilaclar kullanila bilir 5 Gün boyunca su ilaclardan birini kullanip hastaliktan kurtula bilirsiniz. 1.Aviosan paketin yarisini 2 litre suya 2. chevimulin-t 1 paketi 3 litre suya 3. tylosin+ 1 paket 1 litre suya.Bu ilaclarin birini kullanirken livimun (20 ml 2 litre suya) eklemeniz lazim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdullah Ceyhan
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2010, 01:49:50 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ali dönmez
Yönetim üyesi

Beslediğiniz ırklar: dönek
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2010, 10:40:47 ÖS » |
|
abdullah bey ıyı akşamlar
bu ılacları nerden bulabılırız bunlarıda belırtırsen sevınırım acıklayıcı bılgılerın ıcın tesekurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ali dönmez
Yönetim üyesi

|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2010, 10:42:53 ÖS » |
|
bırde bu hastalıgın goruntusu sankı salmonella gıbı gelıyo bana bu konuda bılgısı olan baska arkadaslar varsa goruslerıne ıhtıyac var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İBRAHİM DÖNERTAŞ
Gerçek Üye
Yer: TİRE/ İZMİR
Lakap: KOMUTAN
Beslediğiniz ırklar: DÖNEK...!
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2010, 11:32:02 ÖS » |
|
Merhabalar, Bu hastalığı hafife almamak lazım. Çok basit gibi görünen bir göz hastalığı gibi görünsede son derece tehlikeli bir hastalıktır.Bu hastalık hijyen kurallarına dikkat edilmediğinde daha kötü sonuçlar doğuracağı kesindir. Bu hastalığın bulaşma şekilleri en başta en önemli etken olarak tabiki pasif taşıyıcı bizleriz. Birbirimize verdiğimiz, sağlam gibi görünen taşıyıcı olarak birbirimize hadiye edilen veya satın aldığımız kuşlardır. Aslında bu şekilde hastalığın yayılmasına sebeb oluruz.Bu hastalık salmonella ,paratifo, koli,hepsi birbirine benziyen ve birbirini tetikleyen hastalıklardır.Bu hastalıkların arkasından ölmeyip kurtulma çabasıyla mücadele eden kuşlarımız ikinci bir darbeyi paratifonun hastalığı tetiklemesiyle kuş ağır halde seyredip büyük kayıplara sebebiyet verir. Bunda en büyük kayıp yavrularda olur. Bu hastalığa benzerliği olan güvercin paratifosunda bu tip işaretler görülür.Güzel bir teşhis ve labaratuar bulgularında sonuca daha iyi varabiliriz. BU HASTALIĞIN ADI;Avian Chlamydiosis (Psitta Cosis, Ornithosis Hastalık etkenleri solunum sistemi akıntılarıyla aksırık- tıksırıkla kümes içinde hızla yayılmaktadır.Hastalık etkenini taşıyan tozun –havanın solunması , bulaşık yemlerin yenilmesi , bulaşık suyun tüketilmesi ,yıkanmaları , yavruların gagalarını bir birlerine sürtmesi yada ebeveynlerin beslemesi sırasında bulaşma olur.Gene dışkı , kusmuk ( ağız sütü ) ve hasta kuşlar vasıtasıyla hem kümes içine hem de kümes dışına bulaşma olmaktadır. l bulaşma(yumurta vasıtasıyla andan yavruya bulaşma) önemlidir. Hastalık çoğunlukla havayoluyla sinüslere bulaşmakta oradan göze sıçramakta , solunum sistemine akciğere , hava keselerine yayılmakta hatta iç organlara yayılarak organları yıkımlayarak ölümcül hal alabilmektedir. Akut olaylarda adete tıkırtılı soluma,solunum güçlüğü, gelişme geriliği,ishal dikkati çeker. Bazen (kimi zaman tek gözde beliren kızartı,gözde şişme ve gözyaşı akıntısı), AKINTI (burunda akıntı) görülmesidir.Gözyaşı akıntısı önceleri berrak sonraları diğer hastalık etkenlerinin de karışmasıyla bulanıklaşır ve irinleşir.Gözyaşı kanalının şişkinleşmesi leşir.Gözyaşı kanalının şişkinleşmesi , daralması sonucu şişlik görülür ve gözyaşının gözkapaklarından sızar.Bu kızarıklık , şişlik kaşıntılıdır.Güvercin ikide bir kafasını gözünü sallar.kaşıntıdan dolayı güvercin gözünü kanadına sürter , kanadını sürdüğü yerde tüyler birbirine yapışır.Bu belirgin bir klinik bulgusu sayılabilir. Hastalık gözkapaklarından ve gözyaşı kanalından yayılır , deformasyonlara bağlı bulanıklık ve en son aşamada körlük görülebilir.Hasta hayvanlarda koyu yeşil ishal dikkati çeker.Gelişme geriliği yanında zayıflama dikkat çekicidir. Hastalığı atlatan hayvanlar ve yaşlılarda her hangi bir belirti izlenmeyebilir veya gelip geçici hafif ishal söz konusudur. Bunlar portör olarak kalırlar. Klamidiosis yönünde portör hayvanlarda SALMONELLOSİS ,TRİKOMOANİASİS gibi enfeksiyonlar ağır seyreder. Yaşlı güvercinler tedavi edilmeden bile bir hafta 10 gün içinde iyileşebilmekte ise de Taşıyıcılık söz konusudur. Genç kuşlarda % 70 –80 oranında ölüme neden olur. Yumurta içine ulaşan etken kuluçka sırasında yavru ölümüne neden olur. Yumurta dışına bulaşmada ise yavru yumurtadan çıktıktan sonra enfekte olmasına yuvada ölümüne neden olur. Yavrular yuvada iken bulaşan etkenlerde ise yavru büyüse dahi yuvadan indikten kısa bir süre sonra ölüm görülür. Şu an için bilinen bir aşı sı mevcut değildir.
Bu hastalıkla ilgili baştada söylediğim gibi diğer hastalıkllara benzemesi sebebiyle iyi derecede hastalığı tanımalı ona göre teşhise geçmelidir. Klinik ve otopsi bulguları ile tanı her zaman yanıltıcıdır.Çünkü hastalık E.coli, mycoplasma, salmonella enfeksiyonları, PMV-1, çiçek hastalıkları ile karıştırılabilmekte kimi zamanda bunlarla birlikte seyretmektedir.Kimi zaman Klamidiosis,çiçek olarak değerlendirilmektedir. Tanının laboratuar yöntemleri ile yapılması zorunludur
-
Chlortetracycline : 1 litre içme suyuna 1 gr veya 0.1 gr her 1 kğ canlı ağırlığa 400 gramlık posta güvercinine 0.04 gr hesabıyla 3-5 gün aralıklarla hastalık semptomları görüldüğü haftalar boyunca tüm kümese !... Bu ilaçlar kullanıldığı zaman kalsiyum ve diğer mineraller verilmemelidir.İlacı nötralize ederler.
Diflokxacin : 0.1 gr 1 litre içme suyuna yada 0.01 gr her 1 kğ canlı ağırlığa 3-5 günlük aralıklarla hastalık belirtileri görüldüğü haftalarda D oxycycline : 0.1 gr 1 litre içme suyuna yada 0.01 gram her 1 kğ canlı ağırlığa 3-5 gün aralıklarla hastalık süresince veya 8-10 gun aralıklarla Hastalığın tedavisi sırasında ilaç etkileşimlerine dikkat edilm
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.... İ.DÖNERTAŞ
|
|
|
|
|
|
Dönekçilik bir rüyadır. Bu rüyanın güzelliği yine rüyanın sahibine aittir!...
|
|
|
İBRAHİM DÖNERTAŞ
Gerçek Üye
Yer: TİRE/ İZMİR
Lakap: KOMUTAN
Beslediğiniz ırklar: DÖNEK...!
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2010, 11:40:52 ÖS » |
|
 Bu hastalığın en güzel ilacı sitemizdede görev yapan sn. Ornitolok Murat Doğangün' ün tedarik etmiş olduğu SKY-USA etiketinin magic-mix adlı sıvı ilaçtır. Ağızdan bir damla ve şiş olan gözede bir damla 3 gün boyunca günde birer damla yeterli olacaktır... [/quot BU GÖZ HASTALIĞI ÇOK BULAŞICIDIR.SKY USA MAGİC MİX GAYET GÜZEL BİR İLAÇTIR. ANCAK SÖYLEDİĞİM GİBİ Hstalığın teşhisini iyi saptamak gerekir. MAGİC bu hastalığın tamamen yok edemez tetracycline bileşiklerine ihtiyaç vardır. Ama belirttiğim gibi toz vs. sebebiyle ve teşhisini erken farkettiğimiz göz hastalıklarında biribir faydalıdır..İ.DÖNERTAŞ
|
|
|
|
|
|
Dönekçilik bir rüyadır. Bu rüyanın güzelliği yine rüyanın sahibine aittir!...
|
|
|
Abdullah Ceyhan
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2010, 01:26:15 ÖS » |
|
abdullah bey ıyı akşamlar
bu ılacları nerden bulabılırız bunlarıda belırtırsen sevınırım acıklayıcı bılgılerın ıcın tesekurler
Ali Bey yazdigim ilaclar Almanyada chevita ilac firmasinindir. Bu ilaclari Almanyada yasayan her Arkadas Eczaneden sipariz üzeri veya Internet üzerinden siparis verebilir. Hastaligin ismi Haemophilus gallinarum Salmonelleyle bir iliskisi yoktur.Bu Hastalik tüm Kanatli Hayvanlarda görüle bilir. Hastaliga karsi belirttigim ilaclardan baska firmalarin ürettigi ilaclarida kullanila bilinir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
refah.bayril
Yönetim üyesi

Yer: Beykoz- Çavuşbaşı
Lakap: talebe
Beslediğiniz ırklar: Saya, Dönek
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2010, 07:28:17 ÖS » |
|
Bu hastalık ile geçen hafta İbrahim Çetin'in kümesinde karşılaştım. Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Gözünün içinde ur gibi bir beyaz kitle vardı. İbrahim gözün perdelerini sağa sola kaydırarak bu beyaz topağı bir çapakmış gibi çıkardı.
Aslında ona da soralım bu hastalığı. Bu kuş için ne yaptığını.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tolgahan çokyaşar
Dernek Üyesi

Yer: izmir
Beslediğiniz ırklar: saya
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2010, 10:05:08 ÖS » |
|
aviosan ile livimun kullanimini biraz daha acarmisiniz ve baska hastaliklarada iyi geliyormu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuncay kahveci
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2010, 01:52:48 ÖS » |
|
arkadşlar bu hastalık genelde yazın daha cok görülüyor benim kümesimdede bu hastakıkla karşılaştım ben 2 adet monodoks kapsülü enjektörde sulandırıp hayvanın gözlerini bu ilaclı su ile 3 gün yıkadım hicbir sıkıntı yaşamadım.böyle bir hastalıkla karşılaştımmı bu ilacı kullanıyorum.gözlerin sulanmasınada birebir akşam yıkayın ertesi gün sonuc alırsınız. saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümer Durmaz
Dernek Üyesi

Lakap: Sümer Durmaz
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2010, 01:23:43 ÖÖ » |
|
Tuncay kardeşim bu hastalık bende yazın oldu.trikomosis yada çiçek 15 kuşum öldü.iki tanesinin gözünde oldu onlarda öldü.bu söylediğin ilaç veteriner ilaçmı yoksa insan ilacımı bana yazarmısın.selamlar..
|
|
|
|
|
|
Güvercin beslemek kolay,Dönek yapmak zordur.
|
|
|
tuncay kahveci
Gerçek Üye
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2010, 02:38:22 ÖS » |
|
sümer bey merhaba bahsettiğim ilac insanlar icin kullanılan bir antibiyotiktir.her eczaneden bulabilirsiniz.fiyatı 7 tl civarı saygılar sağlıklı günler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egedonekadmin
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2010, 09:35:06 ÖÖ » |
|
Riza Eker arkadasimizin arastirdigi bilgileri eklememizi istemis asagida ekliyorum: çiçek hastalığına bağlı ur'a benzettim.poxximix+depomin +içme sularına tetramezatin toz katın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rıza EKER
Gerçek Üye
Yer: İZMİR
Lakap: BANKOCU
Beslediğiniz ırklar: BANKO-DÖNEK
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2010, 11:18:35 ÖÖ » |
|
Selamlar...
söylediğim ilaçlar poxximix + depomin + tetramezatin bunlara ilave olarak ta kullanmamızı tavsiye ettikleri
ve aynı zamanda kanser tedavisinde de kullanılan Levamin10 adlı bir ilaç daha varmış.Bu ilaç vücuttaki iç
parazitleri yok ediyor ve vücut direncini koruyor.Bu şekilde güvercinlerinde hastalık olan arkadaşlar bu
ilaçları kullanıp olumlu yada olumsuz sonuçları yazarlarsa memnun olurum.
Rıza EKER
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|