Ercan Adabaşı
Yönetim üyesi

Yer: izmir k.bağlar
Beslediğiniz ırklar: dönek
|
 |
« : Ocak 15, 2009, 08:17:39 ÖÖ » |
|
MRHB ARKADAŞLAR,güvercinlerde kanat tutulmasına iyi gelen bir ilaç varmı.mutlaka aramızda bu konuda tecrübeli arkadaşlarımız vardır bana GENTAVET diye bir antibiyotik tavsiye ettiler, kanatlarda ur veya doğrudan hiç şişlik falan yok .şimdiden teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
HER KUŞ ÖZEL DEĞİLDİR
|
|
|
Niyazi Ertürk
Gerçek Üye
Yer: Denizli
Beslediğiniz ırklar: Dolapçı, Azman (Denizli Bangosu)
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2009, 08:54:16 ÖÖ » |
|
Merhaba Ercan Bey,
Bu kanat tutulmaları genelde dişilerde oluyor. Bunun nedeni ise yoğun geçen üretim sezonunda yumurta için gereksinim duydukları kalsiyumun bünyedeki depolarda tükenme noktasına gelmesi aslında. Bilindiği üzere kalsiyum kemiklerde depolanıyor ve bu depolarda da oran azalınca kanatlarda ve bacak eklemlerinde tutulmalar görülebiliyor. Bence bunun tedavisi (şayet bahsettiğiniz güvercin dişi ise) dinlenmeye alıp eşinden bir süre ayırmanız ve kalsiyum takviyesi yapmanız olacaktır. Kalsiyum aslında yumurta kabuğunda bolca bulunmakta. Şayet tavuk yumurtalarını ufalayıp un haline getirirseniz ve grit-mineral karışımına eklerseniz bu şekilde takviye etmiş olacaksınız. Ayrıca kalsiyum tabletleri de (güvercinlere özel üretilmiş) artık bulunmakta. Kanatları tutulan güvercinlere bunlardan verebilirsiniz.
Şayet bahsettiğiniz güvercin erkek ise ben kümesinizin kapalı olduğunu, güneş almadığını ve vitamin yönüyle yetersiz beslendiklerini düşünürüm. Aslında bence en güzel ortam güvercinlerin yerde beslenmeleridir. Onlar ihtiyaçları olan kursak taşlarını, yeşilliği v.s. bu sayede temin edebilmekteler ve daha sağlıklı olmaktalar. Bu benim gözlemim tabii ki. Güneş ışınlarını almaları D vitamini sentezi açısından da gerekli olduğundan kapalı ortamda üretilen güvercinlerde hiç olmadık zamanlarda hiç olmadık sorunlar baş gösterebiliyor. Çünkü vücuttaki bir eksiklik diğerlerinin de aksamasına neden olmakta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa BASUT
Yönetim üyesi

Yer: İZMİR
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2009, 05:37:37 ÖS » |
|
Bu arada makasa alıp uçurmadığımız kuşlarda ur ,kanat tutulması daha sıklıkla karşılaştığımız problemlerden bu bizim kendi tecrübelerimizle kendi kümeslerimizden gözlemlediğimiz bir olaydır.Genelleme yapmak yanlış olur.
Mustafa BASUT
|
|
|
|
|
|
PAŞAM SANA DİL UZATIYORLAR!! SENİ BİR ADIM ÖTEYE TAŞIMIYORLAR.
|
|
|
Göksel İçen
Yönetim üyesi

Yer: İzmir
Lakap: Göksel
Beslediğiniz ırklar: Dönek
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2009, 11:22:03 ÖÖ » |
|
Ercan abi kümeslerimizde zaman zaman karşılaştığımız önemli bir konuya değinmişsiniz. Kanat tutulması yaşanan kümeste birden çok kuşta bu olay görülüyorsa kümesi çok çabuk dezenfekte etmek gerektiğini düşünüyorum. Lakin birkaç arkadaşımızdan kanat tutulmasından sonra gözlerin sulanması, ağızlarda peynir dediğimiz iltahapların oluşması ve kuş ölümlerinin yaşandığını duydum. Urladan ORNİTOLOK bir abimizin sitemize üye olduğunu biliyorum konu hakkında bizleri aydınlatmasını bekliyorum. Saygılarımla Göksel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salim77
--
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2010, 12:27:28 ÖÖ » |
|
arkadaşlar her keze kolay gelsin kanat tutulması bende de var 4 güvercinimde oldu hiç bişey yapmadım ikis düzelsi onların özgürlüklerini fazla kısmayalım onlar her türlü minerali kendileri bulur ne kadar özgür olurlarsa o kadar sağlıklı oluyolar bunu öğrendim çünkü indiremeyip dışarı günlerce kalan kuşlarım yağmurdada kalsa ayazdada kalsa indire bildiğim gün biraz kırgın oluyolar sonra hiç birşeyleri yok yuvadan çıkmaya kuşumda mutlaka bir rahatsızlık var bence ilaçlar yerine kuşlarımızı daha doğal yaşamasını sağlamalıyız yabani güvercinlere bakıyorum hiçbiri ilaç kullanmıyo ama hepsinin maşallahı var rahatsız yabani güvercin görüyorum ama bir hafta sonra turp gibi tabi bzim baktığımız hayvanlar daha az doğayı biliyolar daha az dayanıklılar cinsleri farklı ama bence hepsi güvercin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümer Durmaz
Dernek Üyesi

Lakap: Sümer Durmaz
Beslediğiniz ırklar: dönek
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2010, 01:18:42 ÖÖ » |
|
Kanat tutulmasına insanların kullandığı deltacortil adlı ilacı kullanıyorum.fiatı 1.50 kuruş gibi bir kutuyu günde 1 tane olarak kuşa yuttur. kuşun durumuna göre bir kutuyu bitir. faydasını görürsün.selamlar..
|
|
|
|
|
|
Güvercin beslemek kolay,Dönek yapmak zordur.
|
|
|
salim77
--
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2010, 05:47:21 ÖS » |
|
arkadaşlar kanat tutulması ile ilgili bu gün veterinere gittim veteriner kendinden çok emin bir şekilde neo terramycın+vitamin verdi ısrarla bunu kullanmamı söyledi sizinle paylaşmak istedim soğuk aylarda çok önemli dedi hırıltı durgunluk için takviye bir kaç ilaç daha söyledi fakat bu ilaçtan sonra verilecekmiş bunlarıda sizle paylaşıcam bir hafta bu ilacı kullandıktan sonra diğer ilaçlarıda kullanmamı söyledi herkeze iyi günler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salim77
--
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2010, 05:49:46 ÖS » |
|
alıntıdır
Neo-Terramycin+Vitamin ile ilgili bulgular Neo-Terramycin+Vitamin, kanatlılarda ve ruminantlarda sıklıkla karşılaşılan sindirim ve solunum sistemi hastalıkları başta olmak üzere, diğer sistemik enfeksiyonların sağaltımı amacıyla oksitetrasiklin, neomisin ve çoğul vitamin kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan, toz bir ürün formülasyonudur.
Farmakolojisi ve özellikleri : Neo-Terramycin+Vitamin, bakteriyel enfeksiyonlar ve vitamin eksikliklerine karşı kullanılan bir üründür. Bu ürünün aktif maddelerinden oksitetrasiklin, evcil hayvanlarda sistemik ve yerel enfeksiyonlara sebep olan gram (+) ve gram (-) bakteriler ile mikoplazmaları, riketsiyaları ve aktinomisetlerin hepsini kapsayacak boyutlarda geniş antibakteriyel spektrum sergiler. Ağızdan ve parenteral yollardan verildiğinde, kolayca emilerek geniş ölçekte bütün vücuda dağılır. Duyarlı bakterilerde protein sentezini engelleyerek bakteriyostatik tipten antibakteriyel etki meydana getirir. Kombinasyonda yer alan neomisin ise, aminoglikozid grubundan bir antibiyotiktir. Dolayısıyla, uzun süre aynı sistemde parçalanmadan kalmak suretiyle etkili antibakteriyel derişimini korur. Bu antibiyotik, özellikle koliformlar olmak üzere gram (-) bakterilere yönelik güçlü antibakteriyel etkinliğiyle dikkati çeker. Sindirim sistemi enfeksiyonlarının sağaltımında oksitetrasiklin ve neomisinin sinerjistik etkileşmeleri söz konusudur. Neo-Terramycin+Vitamin’in içeriğinde bulunan vitaminler enteritis olgularında çok görülen vitamin eksikliklerinin giderilmesinde ayrıcalıklı bir değer taşır.
Kullanılma yerleri : Neo-Terramycin+Vitamin, kanatlılarda Enfeksiyöz enteritis, tavuk kolerası, kanatlı tifosu ve omfalitis gibi bakteriyel hastalıkların sağaltımında kullanılır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FEGSED
Gerçek Üye
Yer: MUĞLA-FETHİYE İZMİR
Beslediğiniz ırklar: DÖNEK - SAYA - HÜNKARİ - POSTA
WWW.FEGSED.ORG.TR
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2010, 11:56:09 ÖS » |
|
SELAM ARKADAŞLAR, BENDE KONUYLA İLGİLİ BİR KAÇ BİLGİ EKLEMEK İSTİYORUM. YADIKLARIM VE BENİM KULLANDIĞIM BİR YÖNTEM OLDUĞU İÇİN SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. GEÇEN ZAMAN ZARFINDA KANAT TUTULMASI VE KANATLARDA OLUŞAN URLARLA İLGİLİ BENİMDE SIKINTILARIM OLMUŞTU. ÖNCELİKLE BU TARZ VAKALARIN EN BAŞTA GELEN TETİKLEYİCİ UNSURLARININ BAŞINDA FARE PİSLİĞİ VE İDRARLARININ GELDİĞİNİ BİLMENİZİ İSTİYORUM. GEREK KÜMESLERİNİZDE BULUNAN SULUKLARDAN FARE TARAFINDAN İÇİLEN SULARIN GÜVERCİNLERİMİZ TARAFINDAN TÜKETİLMESİNDEN, GEREKSE KÜMES İÇİ YEMLEMELERDE KULLANILAN KAPLARIN İÇERİSİNDE BULUNAN ARTIKLARIN ÜZERİNDE DOLAŞAN FARELERİN PİSLİK VE İDRARLARININ BULAŞMIŞ OLDUĞU YEMLERİN TÜKETİLMESİNDEN BU TARZ VE VEBA BAŞLANGICI HASTALIKLAR KÜMESLERİMİZDE GÖRÜLMEKTEDİR. BAŞTA BU ETKENLERDEN KÜMESLERİMİZİ ARINDIRARAK İŞE AŞLAYABİLİRİNİZ. TEDAVİ OLARAKTA PEREDNOL POMAT İNSANLAR İÇİN ÜRETİLEN BİR POMAT OLAN BU JEL KANATLARI TUTULMUŞ UÇAMAYAN BİR KUŞU 1 HAFTA İÇERİSİNDE UÇMASINA YARDIMCI OLDUĞUNU BİZZAT GÖRDÜM. KANAT ALTI VE ÜSTÜNDEN YOLUNAN TÜYLERDEN SONRA HAFİF MASAJLARLA SABAH AKŞAM UYGULANIR VE EN GEÇ BİR HAFTA İÇERİSİNDE İYİLEŞMEYİ FARK EDECEKSİNİZ. YANLIZ PEREDNOL-A KULLANMAYIN KUŞLARINIZI KIRMIZIYA BOYUYA BİLİR. PEREDNOL POMAD OLACAK. SAYGILARIMLA, ÜMİT KARAGÖZ www.fegsed.comwww.fegsed.netwww.fegsed.org.tr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AŞKIN TEKER
Yönetim üyesi

Lakap: aşkın
Beslediğiniz ırklar: ist. bango, saya(kelebek) ve dönek
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2010, 03:09:55 ÖÖ » |
|
salmonella microbunun sebeb oldugu bir rahatsızlıktır. bulaşıcıdır kümeslerimizin hemen dezenfekte etmeliyiz rahatsız olan kuslarımız ayrımamız gerekir . birikimi olan kişilerl konusmamızda bu hastalık bulunan kümeslerde 3 -5 ay yanı daha sonraki zmanlarda tekrar tekrarlarlandıgı gözlenmiştr. bunun yan etkisi olarak bazı kuşlarda yürüyüs bozuklugu dengeyi kaybetme öne arkaya dogru sarkma dengede duramama hatta havada kilitlenme de görülmüştür bunun bi aşısı oldugu kanadının başladıgı yere elimize gelen salaş ete vuruldugunu duydum ismini ögrenip buraya yazacagım(ura da etkili ve ömür boyu bi daha olmadıgı söyelenmektedir. ) U şeklinde iğnesi var. tedavi için salmonel tabb kullanılmaktadır ve çogu kuşa iyi gelmektedir ve ithal ilaç pantirim kullanılmatır bunları kullandım ikisinden de fayda gördüm decort ve delta cortınde kullananlar var ben de kullandım çoğu seferkalıcı olarak fayda saglamıyo yine tekrarlıyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İBRAHİM DÖNERTAŞ
Gerçek Üye
Yer: TİRE/ İZMİR
Lakap: KOMUTAN
Beslediğiniz ırklar: DÖNEK...!
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2010, 01:02:13 ÖÖ » |
|
Güvercinlerde ölümcül olan kuruma, sallabaş, titrebaş, çok sulu ishal, yumurta içi ölümler, yavrularda zayıf büyüme (pişik gelişme), şekil olarak bozuk yumurtlama, görme bozukluğu, halsizlik, kilo kaybı, ayak ve kanat tutulması, ur ve yeşil ishale yol açan Salmonella mikrobunun belirtileri olarak görülür. Aşılanmamış kuşlar ölecekleri kesindir. Kurtarmak son derece güçtür. Tedavisi en uzun süren ve en zor olanıdır Güvercin Tifosu (paratifos). Yabancı aşılarını yapma imkanı olmayanlar 3 ila 6 ayda 1 kürlerini uygulayarak ömürleri boyunca bu hastalıklara karşı kesin kontrol sağlayabileceklerdir. (Bakteri kökenlilere) Aşılı kuşlar aşısızlara bir zarar veremez ancak hasta kuşlar aşısız kuşlara zarar verebilir. Onun için urlu, yeşil ishalli ve sallabaş olmuş kuşları kümesten uzak tutup kümese sokulmamalıdır. Mikrop çok bulaşıcıdır. Dışkıda kümes köşelerinde uzun süre rahat yaşayabildiklerinden dezenfekte ile kümesin temizlenmesi gerekmektedir. Salmonella 'nın verdiği bu sonuçlar bizim kuşlarımıza aşılamanın düzgün ve rütün şekilde uygulanmadığında verdiği sonuçlardır. 
|
|
|
|
|
|
Dönekçilik bir rüyadır. Bu rüyanın güzelliği yine rüyanın sahibine aittir!...
|
|
|
ramo4535
--
Lakap: mucit
Beslediğiniz ırklar: saya mısıri posta
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2010, 02:15:25 ÖS » |
|
Merhaba arkadaşlar önerilerinizi sırasıyla okudum, bende aynı sorunu yaşıyorum uçan kuşlarda makaslı olanlarda ve bir haftalık yavrularda aynı ayak ve kanat tutulmaları başladı sorun vitamin veya kalsiyum eksikliği olduğunu zannetmiyorum,çünki herçeşit toprak,taş ve vitamini veriyorum,hava şartlarıyla ilgili dediler 24 saat açık duran kuşlarımda var salmada var her ikisindede kanat tutlmaları başladı bulaşıcı bir hastalıkta olabilir %80 fare pisliği diyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|